Bel Hassani: 'Ik ben zelfs even uit de selectie gezet, dat heeft goed uitgepakt'

Bel Hassani: 'Ik ben zelfs even uit de selectie gezet, dat heeft goed uitgepakt'

29-10-2021 11:44
15

Iliass Bel Hassani keerde deze zomer na ruim anderhalf jaar terug in de Eredivisie en heeft moeite gehad om de omschakeling te maken. De spelmaker verkeek zich na zijn verblijf in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten op de fysieke benodigdheden voor het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Bel Hassani verruilde PEC Zwolle begin 2020 voor Al-Wakrah (Qatar) en kwam later uit voor Ajman Club (VAE), waarna hij zich deze zomer bij RKC Waalwijk meldde. "Ik dacht in de voorbereiding fit te zijn, maar toen de competitie begon, merkte ik dat dat niet zo was", aldus Bel Hassani in gesprek met De Telegraaf. De 29-jarige Rotterdammer is in de tussentijd ook vader geworden en had daar naar eigen zeggen ook 'struggles' mee. "Ik ben zelfs even uit de selectie gezet. Niet omdat ik liep te kloten, maar omdat ik mijn vorm niet had. De trainer dacht, dat ik dat even nodig had. Dat heeft goed uitgepakt."

De linkspoot is naar eigen zeggen op de weg terug, al behoorde hij donderdagavond wel tot de B-ploeg van RKC die in de KNVB Beker verraste tegen Willem II. Spijt van zijn anderhalf jaar durende verblijf in het Midden-Oosten heeft hij niet. "Die keuze heb ik gemaakt op twee gronden. Ten eerste financieel en ten tweede het avontuur. Ik ben moslim en het was altijd een droom om in een islamitisch land te leven en te ervaren hoe dat is", vertelt hij. "Ik had al zo lang in de Eredivisie gespeeld (bij Heracles Almelo, AZ, FC Groningen en PEC Zwolle, red.) en wilde wel eens wat anders proeven. Daar heb ik geen spijt van gehad."