Ajax opent Gravenberch-gesprekken: 'Denk dat ze voor het eerst overstag moeten'

Ajax opent Gravenberch-gesprekken: 'Denk dat ze voor het eerst overstag moeten'

29-10-2021 13:46
111

Ajax heeft de contractgesprekken met Ryan Gravenberch opgestart, meldt clubwatcher Mike Verweij in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Beide partijen hebben de intentie om eruit te komen, al vermoedt de Telegraaf-journalist dat het kamp-Gravenberch ook alvast kijkt naar een toekomstige transfer.

De Telegraaf meldde onlangs al dat Ajax zaakwaarnemer Mino Raiola al had gepolst, inmiddels zijn er opnieuw stappen gezet. "Het eerste gesprek heeft plaatsgevonden", aldus Verweij, die vrijdag een nog te publiceren interview met Gravenberch heeft afgenomen. "De intentie is er bij Ajax en bij Ryan Gravenberch om langer te blijven."

De negentienjarige middenvelder ligt nu nog tot medio 2023 vast, maar kan waarschijnlijk een opwaardering tegemoet zien. "Iedereen ziet wel dat Ryan een heel groot talent is en dat hij ook meer verdient dan hij nu krijgt. Terwijl hij voor jeugdbegrippen al een geweldig contract heeft. Maar ik denk dat het meer om de voorwaarden in het contract gaat, de clausule die Mino Raiola daar ongetwijfeld in wil hebben", plaatst Verweij een belangrijke kanttekening.

Ajax maakt 'in principe' geen gebruik van gelimiteerde transfersommen. "Maar ik denk dat ze nu voor het eerst overstag moeten en dat er wel een gelimiteerde transfersom komt", stelt de Ajax-watcher. "En dan wordt de vraag: wat is een interessante gelimiteerde transfersom? Donny van de Beek ging voor 39 miljoen weg, Matthijs de Ligt voor 75, Frenkie de Jong voor 86. Ja, ik denk dat als er dertig miljoen in staat, dat Ajax wel spekkoper is bij een eigen jeugdspeler. Als je in de clinch moet met Mino Raiola, wat denk jij eruit te halen?"