Slot legt uit: 'Vandaar dat hij meeste trainingen bij Feyenoord O21 afwerkt'

Slot legt uit: 'Vandaar dat hij meeste trainingen bij Feyenoord O21 afwerkt'

29-10-2021 15:00
41

Arne Slot heeft uitgelegd waarom Aliou Baldé de laatste weken niet meer bij het eerste elftal van Feyenoord zit. De coach is niet tevreden met de verrichtingen van de jonge aanvaller op en buiten het veld.

Baldé kwam een klein jaar geleden vanuit Senegal naar Feyenoord. De linksbuiten heeft al een aantal wedstrijden in de hoofdmacht van de Stadionclub op zijn naam staan. De laatste weken was hij echter niet meer terug te vinden op de trainingen en in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Op de persconferentie geeft Slot tekst en uitleg. "Dat is geen privézaak. Ik ben niet heel tevreden over hoe Aliou een aantal dingen heeft ingevuld, zowel op trainingsveld als erbuiten."

Slot moet zoeken naar de juiste woorden voor zijn verhaal. "Vandaar dat hij de meeste van zijn trainingen bij het Onder 21-elftal afwerkt. Als hij het goed invult buiten en op het veld, dan is er een goede kans dat hij weer bij de selectie aansluit."

Daarnaast gaf Slot een korte update over de gesteldheid van Mark Diemers en Francesco Antonucci. Eerstgenoemde is bijna helemaal hersteld van zijn knieblessure en traint weer volledig mee. Antonucci is ook weer fit na verschillende blessures. De middenvelder gaat zaterdag zijn opwachting maken bij Feyenoord O21.