Nieuw blessuregeval bij Dortmund richting duel met Ajax, Malen op weg terug

Nieuw blessuregeval bij Dortmund richting duel met Ajax, Malen op weg terug

29-10-2021 15:19
58

Borussia Dortmund kan niet beschikken over Emre Can bij de tweede ontmoeting met Ajax. De Duitse middenvelder heeft een spierblessure opgelopen, waardoor hij de komende wedstrijden moet toekijken. Dortmund lijkt tegen Ajax wel een beroep te kunnen doen op Donyell Malen.

Voordat de Duitsers opnieuw tegen Ajax spelen, staat er een duel met 1. FC Köln op het programma. Op de persconferentie in aanloop naar die wedstrijd vertelt trainer Marco Rose over de kwetsuur van Can. "Het is maar een kleine blessure, maar wel eentje die ervoor zorgt dat hij de komende twee of drie wedstrijden niet kan spelen", laat de coach optekenen door Kicker.

Voor Donyell Malen ziet het er beter uit. De Nederlandse spits was uitgeschakeld met een maagdarminfectie, maar is op de weg terug. "Donny heeft donderdag individueel getraind, vandaag (vrijdag, red.) zullen we zien hoe het gaat." Als Malen goed uit de training komt, is hij er tegen Köln weer bij.

Achter de naam van eerste doelman Gregor Kobel stond ook een vraagteken voor het treffen met Ajax. Hij lijkt het de wedstrijd tegen de Amsterdammers eveneens te halen. De wedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie