'Ik weet dat Ten Hag altijd zegt: Heracles heeft altijd een idee tegen Ajax'

'Ik weet dat Ten Hag altijd zegt: "Heracles heeft altijd een idee tegen Ajax"'

29-10-2021 16:29
34

Heracles Almelo leeft met veel vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. De formatie van trainer Frank Wormuth wierp zich de laatste jaren op als 'angstgegner' van de Amsterdammers.

Zaterdagavond kan Heracles voor de vierde keer in vijf jaar winnen van Ajax. Wormuth denkt te weten hoe hij de regerend landskampioen kan frustreren. "Ten eerste moeten we onze eigen speelwijze laten zien", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat betekent: compact zijn, als een blok werken en de tegenstander bezighouden. Ten tweede moet Ajax niet zijn beste dag hebben. Dan heb je echt een kans."

De Duitser weet ook al hoe hij tegengoals kan voorkomen. "Ajax creëert heel veel kansen door diepte te zoeken en dan de terugtrekpass naar de rand van het strafschopgebied te geven. Daar laat ik ook heel vaak beelden van zien aan mijn spelers, want veel clubs hebben daar weinig bezetting. Wij moeten zorgen dat onze verdedigende middenvelders dat herkennen en op die plek staan. Als we overal op het veld één tegen één staan en de duels winnen, kunnen we tegendoelpunten voorkomen."

Of de cijfers van de afgelopen jaren ervoor zorgen dat Heracles een serieuze tegenstander voor Ajax is, moet volgens Wormuth nog blijken. "Angstgegner is meer een term voor supporters en de media. Maar het kan zijn dat het spel van Ajax ons goed ligt. Ik weet dat Erik altijd zegt: “Heracles heeft altijd een idee tegen ons." Het matchplan voor ons is duidelijk: geen vroege tegengoal krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s