'Labyad in de problemen: Ajacied verhoord als verdachte van mishandelingszaak'

'Labyad in de problemen: Ajacied verhoord als verdachte van mishandelingszaak'

29-10-2021 17:06 Laatste update: 18:02
281

Zakaria Labyad is verdachte van een mishandeling. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De voetballer van Ajax is verhoord omdat hij een aannemer zou hebben mishandeld. 

De ochtendkrant schrijft dat politie en justitie een geweldincident tussen een Haarlemse aannemer, Labyad en zijn familie onderzoekt. Beide partijen beschuldigen elkaar over en weer van strafbare feiten en ondertussen is de aanvallende middenvelder van Ajax al verhoord. Hij heeft een hele andere versie dan de aannemer.

Het incident zou op 5 juli 2020 hebben plaatsgevonden. De aannemer voerde werkzaamheden uit aan de villa van Labyad en de twee partijen kregen onenigheid over de kwaliteit van het werk. De Ajacied was niet tevreden en weigerde een deel van de factuur te betalen, waarop de aannemer stelde dat de kwaliteit voldoende was. Hij noopte Labyad te betalen.

Op de bewuste dag escaleerde de situatie toen de aannemer zich bij de villa meldde om te vragen hoe hij het resterende deel van zijn geld kon krijgen. Volgens Labyad beukte hij daarbij op ramen en deuren om toegang tot het huis te krijgen. Er zouden op dat moment familieleden van de voetballer bij gehaald zijn en die hebben, zo zegt de aannemer, hem mishandeld. Er zou zelfs een vuurwapen bij betrokken zijn geweest.

Labyad zegt echter dat het om huisvredebreuk van de aannemer gaat en heeft, net als de tegenpartij, aangifte gedaan. Er zijn diverse 112-meldingen geweest op de bewuste vijfde juli, maar aanhoudingen zijn niet verricht. De politie heeft de zaak nu in onderzoek en eiste camerabeelden op waarop het incident te zien zou zijn geweest. Labyad weigerde dat, maar de civiele rechter heeft besloten dat de deurwaarder die beelden alsnog in mocht nemen.

Ajax wil tegenover De Telegraaf niet reageren op het incident, maar stelt er wel van op de hoogte te zijn.