Nederlanders maken carrière bij Leeds United: Van den Heuvel tekent bij tot 2024

Nederlanders maken carrière bij Leeds United: Van den Heuvel tekent bij tot 2024

30-10-2021 13:18
11

Leeds United ziet het zitten in Dani van den Heuvel. De Nederlandse keeper heeft zaterdag zijn handtekening onder een nieuw contract gezet en ligt nu tot medio 2024 vast op Elland Road.

De in Delft geboren sluitpost keepte in de jeugd van ADO Den Haag en Ajax voordat hij in 2020 de stap naar Engeland maakte. Sindsdien kwam hij uit voor de O18- en de O23-teams van Leeds United. Van een doorbraak in de A-selectie is nog geen sprake geweest, maar Van den Heuvel krijgt de tijd om hier alsnog voor te zorgen: de jeugdinternational van Oranje mag zich ook de komende drie jaar speler van Leeds United noemen.

Van den Heuvel is overigens niet de enige Nederlander die carrière maakt bij The Peacocks. De bij Feyenoord opgeleide Crysencio Summerville kwam ook in 2020 over en maakt steeds meer minuten in het eerste elftal. "In de beker stond ik in de basis tegen Fulham en viel ik in tegen Arsenal. En geloof me, dat niveau is geen grap, hè", liet hij vrijdag nog weten aan het Algemeen Dagblad. "Het zijn de stappen die ik wil zetten. Ik heb moeten wennen aan mijn nieuwe omgeving, corona maakte het allemaal nog lastiger, maar nu voel ik dat ik mijn droom echt achterna ga."