Hiddink over kwestie-Davids en kwestie-Ihattaren: Lijkt nu zo bij Ihattaren

Hiddink over kwestie-Davids en kwestie-Ihattaren: "Lijkt nu zo bij Ihattaren"

Gepubliceerd: zaterdag 30 oktober 2021 om 13:35za 30-10-2021 om 13:35

Guus Hiddink sluit niet uit dat de spoorloos Mohamed Ihattaren alsnog het licht gaat zien. De vermaarde oud-trainer van onder meer PSV sprak een aantal keer met Ihattaren, toen de linkspoot nog in de jeugd van PSV speelde.

De Eindhovenaren waren zuinig op Ihattaren, maar besloten hem – na een moeizaam seizoen onder Roger Schmidt – afgelopen zomer aan Juventus te verkopen. De negentienjarige Utrechter werd meteen bij Sampdoria gestald, maar is spoorloos verdwenen. "Ik ken niet alle ins en outs, zo eerlijk moet ik zijn, maar ik weet dat PSV er alles aan heeft gedaan", vertelt Hiddink aan het Algemeen Dagblad over zijn ervaringen met Ihattaren. "Maar uiteindelijk moet een speler wel de stap zetten. Hij moet het zelf laten zien."

Hiddink stuurde in zijn tijd als Oranje-bondscoach Edgar Davids ooit naar huis tijdens het EK van 1996, maar nam de middenvelder in aanloop naar het WK van 1998 weer in genade aan. De 74-jarige Achterhoeker vindt het 'niet te vergelijken' met de kwestie-Ihattaren, maar hoopt wel op een soortgelijke uitkomst. Het conflict tussen Hiddink en Davids werd uiteindelijk opgelost, omdat beide partijen de intentie hadden om eruit te komen. "Dat heb ik liever dan dat je moet duwen bij een jongen. Duwen is gewoon niet goed. En dat laatste lijkt nu zo bij Ihattaren", aldus Hiddink. "Nogmaals: dat zeg ik van een afstand. Maar het is nog niet te laat. De speler moet het aanvoelen en dat hoeft niet altijd met woorden te worden uitgesproken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws