Van der Gijp sprak Koeman vlak voor ontslag: 'Hij zei: word ik helemaal gek van'

Van der Gijp sprak Koeman vlak voor ontslag: 'Hij zei: word ik helemaal gek van'

30-10-2021 13:57
29

René van der Gijp trof de deze week door FC Barcelona ontslagen Ronald Koeman recentelijk nog in het Noordwijkse hotel Huis ter Duin. De Veronica Inside-analist merkte dat zijn oude ploeggenoot flink te lijden had onder zijn situatie in Camp Nou: woensdagavond laat viel het doek voor Koeman, maar zijn ontslag hing eigenlijk het hele seizoen al in de lucht.

Van der Gijp vertelt in de vrijdagavonduitzending van Veronica Inside over zijn recente ontmoeting met de (toen nog) trainer van FC Barcelona. "Ik zei ook: laten we het er alsjeblieft niet over hebben, joh. Ik zit nu tien minuten naast je en ik denk dat je in een terminale fase zit, weet je wel. Er zijn al drie mensen naar je toegekomen, die zeggen: het is vervelend hè..."

Koeman onderschreef dit, verzekert Van der Gijp. "Hij zei ook: daar word ik helemaal gek van natuurlijk. Overal waar je komt gaan mensen zo tegen je doen. Ik zeg: joh, pak een wijntje, draai het mijn kant op en we gaan het er niet over hebben. Want wat moet je ermee?"

Na een midweekse 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano viel het doek definitief voor Koeman. De ontslagen trainer krijgt naar verluidt een afkoopsom van twaalf miljoen euro mee en wordt voorlopig opgevolgd door Sergi Barjuán, totdat Xavi overkomt uit Qatar.