Dortmund blijft puzzelen in Ajax-generale: Malen wissel, Kobel wel weer op doel

Dortmund blijft puzzelen in Ajax-generale: Malen wissel, Kobel wel weer op doel

30-10-2021 14:45
20

Borussia Dortmund is zaterdag zonder Donyell Malen begonnen aan zijn laatste wedstrijd voor het tweede Champions League-treffen met Ajax. BVB moet het langere tijd zonder Erling Braut Haaland, Raphaël Guerreiro, Mahmoud Dahoud en Giovanni Reyna stellen, zag ook Nico Schulz en Emre Can wegvallen, maar kan wel weer beschikken over Gregor Kobel.

De Zwitserse doelman viel in het vorige competitieduel met Arminia Bielefeld uit en keepte niet in de bekerwedstrijd tegen FC Ingolstadt, maar neemt zaterdag tegen 1. FC Köln weer plaats onder de lat. Kobel heeft een gehavende defensie voor zich: tegen Ajax begon Schulz als linksback en nam Can halverwege het stokje over, maar die twee zijn er zaterdag allebei niet bij.

Wedden

Meer odds

Malen moet het doen met een reserverol, nadat hij in Amsterdam en Bielefeld voortijdig gewisseld werd en vanwege een blessure niet meespeelde tegen Ingolstadt. Thorgan Hazard, Marco Reus, Julian Brandt en Jude Bellingham moeten in eerste instantie voor de aanvallende impulsen zorgen tegen 1. FC Köln.

Dortmund trapt zaterdag om 15.30 af tegen de negen van de Bundesliga, drie uur en één kwartier voordat Ajax dat doet tegen Heracles Almelo. Woensdag treffen BVB en Ajax elkaar in de Champions League, twee weken na de opzienbarende 4-0 in de Johan Cruijff Arena.