Pröpper hielp broer Davy aan titel: 'Vakantie, sponsors, iPhones eroverheen'

Pröpper hielp broer Davy aan titel: 'Vakantie, sponsors, iPhones eroverheen'

30-10-2021 15:00
13

Robin Pröpper speelt zaterdag met FC Twente tegen het PSV van zijn twee jaar oudere broer Davy. De twee zijn elkaar niet vaak tegengekomen, maar in het seizoen 2015/2016 stonden ze opeens in het middelpunt van de belangstelling.

PSV gaf op 31 oktober 2015 een 0-3 voorsprong weg tegen De Graafschap, maar won toch nog met 3-6, dankzij twee goals van Davy Pröpper. "Nee, daar heeft hij me nooit mee gepest. Zo zit hij niet in elkaar", vertelt de huidige FC Twente-verdediger aan Voetbal International. "We speelden allebei op 6. Dat was speciaal, want we kwamen elkaar best wel vaak tegen op het middenveld."

Later in dat seizoen werd het 4-2 in Eindhoven en scoorde Davy Pröpper wederom tegen De Graafschap. "Schoot hij de bal door mijn benen heen. Wat dat betreft heb ik geen goed track record", aldus broer Robin, die in de laatste speeldag van dat seizoen met De Graafschap tegen Ajax speelde. Na die memorabele 1-1 op De Vijverberg werd PSV kampioen. "Davy had ergens voor de grap gezegd dat hij mij een vakantie had beloofd als we van Ajax zouden winnen. Dat was wel met een knipoog. Later kwamen er sponsors overheen, iPhones en weet ik veel allemaal. Het werd veel groter gemaakt dan het was."

PSV en FC Twente trappen zaterdagmiddag de elfde Eredivisie-speelronde van dit seizoen af. In Eindhoven wordt er om 16.30 uur afgetrapt.