Goudhaantje Vinícius zorgt dat Real Madrid potentiële bananenschil ontwijkt

Goudhaantje Vinícius zorgt dat Real Madrid potentiële bananenschil ontwijkt

30-10-2021 15:53 Laatste update: 15:58
19

Real Madrid is voorlopig de koploper in La Liga. De Koninklijke zette de uitwedstrijd bij Elche om in een 1-2 overwinning en kan gaan toekijken wat de concurrentie dit weekend nog gaat doen.

Het stadion van Elche was uitverkocht en de hoop op een stunt leefde in de stad, maar daar maakte het degelijke Real korte metten mee. Het heeft vleugelaanvaller Vinícius Júnior en die is al een tijdje in topvorm. Dat bewees hij zaterdag nog maar eens door voor en na rust tot scoren te komen. Met zijn twee doelpunten werd hij matchwinner en bewees hij het ongelijk van Tite, de bondscoach van Brazilië, die hem niet opriep voor de nationale ploeg.

Door een rode kaart voor José Raul Guti in minuut 63 leek het er nog even op dat Real kon gaan denken aan een monsterscore, maar daar hadden de Madrilenen niet zo veel trek in. Ze deden rustig aan met het Champions League-treffen met Shakhtar Donetsk van aanstaande woensdag in het achterhoofd en liepen zelfs in de slotfase nog tegen de 1-2 van Peré Milla aan, maar ook met die cijfers zijn ze voorlopig koploper in Spanje.

De formatie van trainer Carlo Ancelotti heeft hetzelfde puntenaantal en aantal gespeelde wedstrijden als Real Sociedad, maar die ploeg komt dit weekend wel nog in actie. Zij spelen zondagavond de Baskische derby tegen Athletic Club.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie