PSV zweet één helft tegen FC Twente, maar wint ruim na explosie Vinícius

30-10-2021 18:22 Laatste update: 18:26
160

PSV heeft zaterdag zelf een vijfklapper neergezet, na de 5-0 nederlaag in de topper tegen Ajax. FC Twente liet de Eindhovenaren voor rust een paar keer flink schrikken in het Philips Stadion, maar werd na de tweede helft alsnog met een 5-2 nederlaag terug naar Enschede gestuurd.

Beide ploegen moesten het zonder belangrijke spelers doen. PSV zag na Noni Madueke en Cody Gakpo ook Mario Götze wegvallen, FC Twente moest doelman Lars Unnerstall vervangen door Eredivisie-debutant Michael de Lange. De Tukkers openden echter brutaal en kwamen na een klein kwartier op voorsprong. Joël Drommel moest al vroeg een open kans voor Virgil Misidjan verijdelen, maar zag even later Michel Vlap vrij voor zich opduiken en kon ditmaal niets doen: 0-1.

De beer was meteen los en PSV maakte een minuut later alweer gelijk. Yorbe Vertessen werd vrijgespeeld door Marco van Ginkel en streepte de bal vanuit een lastige hoek kiezelhard voorbij De Lange: 1-1. Na een klein half uur moest de doelman nog eens vissen: Jordan Teze kwam door op rechts en vond Eran Zahavi, die vakkundig de 2-1 binnen schoot. Twente reageerde vlak voor rust echter met een nóg mooiere goal: Ramiz Zerrouki maakte midweeks tegen OSS'20 zijn eerste twee goals voor FC Twente en tekende verderop in Noord-Brabant meteen voor nummer drie. Ex-ploeggenoot Drommel moest het antwoord schuldig blijven op Zerrouki's geweldige knal van afstand: 2-2.

In de tweede helft was er echter geen houden meer aan voor de bezoekers en PSV was na ruim een uur spelen uitgelopen naar 5-2. Vertessen maakte in de rebound zijn tweede van de middag, nadat Carlos Vinícius op De Lange stuitte. De Braziliaan aasde zichtbaar op zijn eerste PSV-goal en kreeg even later loon naar werken. Vinícius zorgde – ook uit de rebound – voor de 4-2 en mocht even later ook de 5-2 verzorgen, nadat hij De Lange had omspeeld.

Daar bleef het ook bij, mede doordat invaller Maxi Romero vlak voor tijd nog de paal raakte. PSV komt weer op één punt van Ajax, dat later op de zaterdag tegen Heracles Almelo speelt. De Eindhovenaren sluiten dit competitieblok af met een Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco en een bezoek aan Fortuna Sittard. FC Twente speelt nog de Overijsselse derby tegen Heracles, voordat de interlandperiode aanbreekt.