Ten Hag gaat in op Labyad-kwestie: 'Dan heb je niks te vrezen, toch?

Ten Hag gaat in op Labyad-kwestie: 'Dan heb je niks te vrezen, toch?

30-10-2021 18:49 Laatste update: 18:52
63

Erik ten Hag heeft met Zakaria Labyad gesproken over zijn vermeende betrokkenheid in een mishandelingszaak. De Ajax-trainer bevestigt dat de zaak gaande is, maar benadrukt dat het goed met de middenvelder gaat, die wegens ziekte desondanks niet meespeelt tegen Heracles Almelo. 

Voor de wedstrijd kwam naar buiten dat Labyad niet bij de wedstrijdselectie zit, omdat hij - net als Noussair Mazraoui - ziek is. Gisteren kwam Labyad echter in opspraak, nadat bekend werd dat hij mogelijk een aannemer heeft mishandeld. Ten Hag kent de situatie en houdt zich rustig. "Met Zakaria gaat het goed, ja. We hebben het erover gehad", steekt hij van wal bij ESPN voor de wedstrijd tegen Heracles. 

"Het speelt al een tijdje, maar het is een privékwestie en dus een interne aangelegenheid", wil de Ajax-coach er niet veel over uitwijden. Naar eigen zeggen gaat Labyad niet gebukt onder de situatie. "Hij zit er vrij ontspannen in zelfs, want hij weet wat er is gebeurd. Als je normen en waarden hanteert en je hebt daar naar geleefd, heb je niks te vrezen. Toch?"

Vrijdagmiddag werd al bekend dat de juridisch adviseur van het stukadoorsbedrijf waar de aannemer werkzaam is, contact gaat zoeken met Ajax. De advocaten van Labyad ontkennen echter iedere vorm van betrokkenheid. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s