Matig Ajax laat het liggen in Almelo en ziet PSV weer dichterbij kruipen

Matig Ajax laat het liggen in Almelo en ziet PSV weer dichterbij kruipen

30-10-2021 20:39
418

Ajax zette de Eredivisie-concurrentie op afstand na de klinkende 5-0 zege op PSV, maar heeft de competitie ongewild weer spannend gemaakt. Het taaie Heracles Almelo bleek eens te meer een Angstgegner voor de Amsterdammers, die het na een bijzonder matig optreden moesten doen met een 0-0 gelijkspel.

Ajax begon zonder de zieke Noussair Mazraoui en Heracles verraste met Noah Fadiga in een meer vooruitgeschoven rol. Antony en Jurriën Timber kregen de eerste kansen van de wedstrijd, maar Heracles was het dichtst bij een openingstreffer. Burgzorg veroverde na fel doorjagen de bal, maar ging vervolgens voor eigen succes en stuitte op ex-Heraclied Remko Pasveer. Diens collega Janis Blaswich greep aan de overkant in na een kopbal van Sébastien Haller.

De tweede helft bracht weinig beterschap voor Ajax, dat opnieuw een beroep moest doen op zijn doelman. Fadiga kreeg na een uur spelen vrije doortocht, maar Pasveer redde in de één-tegen-éénsituatie. In tegenstelling tot zijn medespelers groeide Pasveer in de wedstrijd: de ervaren sluitpost had ook een antwoord op inzetten van opnieuw Fadiga en Luca de La Torre.

Ajax-trainer Erik ten Hag deed een beroep op invallers Davy Klaassen en David Neres en zag Ajax nog dichtbij een overwinning komen. Klaassen had echter geen succes met een hakbal en Blaswich redde knap, nadat Dusan Tadic een voorzet van Neres richting doel kopte. Ajax ontsnapte nog bij een laatste Heracles-counter - Burgzorg hield nu wel het overzicht, maar kon de vrijstaande Rai Vloet niet bereiken - zag Blaswich nog eens redden en kon niet voorkomen dat het, na de 1-1 bij FC Twente in augustus, opnieuw punten liet liggen in de geboortestreek van Ten Hag.

Aangezien PSV eerder op de zaterdag met 5-2 van FC Twente won, is het verschil tussen de koploper en de runner-up van de Eredivisie nu twee punten. Heracles komt op elf punten, maar blijft dertiende.