LIVE-discussie: AZ speelt al maand (!) in dezelfde opstelling, twee PEC-mutaties

LIVE-discussie: AZ speelt al maand (!) in dezelfde opstelling, twee PEC-mutaties

30-10-2021 20:55 Laatste update: 22:43
27

De laatste Eredivisie-wedstrijd van de zaterdag gaat tussen AZ en PEC Zwolle en begint om 21.00 uur. De Alkmaarders verloren hun laatste wedstrijd tegen FC Groningen, maar zijn voor het eerst sinds lange tijd weer een midweek vrij geweest. Eredivisie-hekkensluiter heeft vertrouwen getankt met twee opeenvolgende zeges, in de competitie en de KNVB Beker.

Pascal Jansen ziet geen reden om zijn ploeg te wijzigen na de nederlaag in Groningen op zondagavond. Sterker nog: AZ blijft in dezelfde formatie spelen als in de wedstrijden CFR Cluj, FC Utrecht, SC Cambuur én Jablonec. Die laatste wedstrijd dateert alweer van 30 september, waardoor AZ al een maand lang in dezelfde opstelling speelt.

PEC is plots in the winning mood, na zeges op Heracles Almelo en De Graafschap. In vergelijking met die laatste wedstrijd heeft trainer Art Langeler twee wijzigingen doorgevoerd. Rico Strieder en Luka Adzic ontbreken, Mees de Wit en Thomas van den Belt krijgen en kans in de basis.

De opstellingen
AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, Dani de Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson.
PEC Zwolle: Lamprou; Pabai, Van Polen, Kersten, Nakayama; Van den Belt, Saymak, Huiberts; Kastaneer, Redan, Mees de Wit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie