AZ overtuigt niet tegen PEC, maar buigt 0-2 achterstand wel om in 3-2 zege

30-10-2021 22:48
67

Eredivisie-hekkensluiter PEC Zwolle leek zijn opmars een vervolg te kunnen geven tegen AZ, maar stond toch weer met lege handen. De Alkmaarders bogen een vroege 0-2 achterstand uiteindelijk om in een 3-2 overwinning, na een wedstrijd met liefst vier kopdoelpunten.

PEC had vertrouwen getankt met zijn eerste competitiezege tegen Heracles Almelo en bekersucces tegen De Graafschap. In Alkmaar stond de ploeg van Art Langeler zowaar binnen een kwartier met 2-3 voor: Mees de Wit kopte twee keer achter elkaar raak. Het antwoord van AZ liet echter niet lang op zich wachten en het was opnieuw een De Wit die scoorde met het hoofd: Dani volgde het voorbeeld van naamgenoot Mees en verkleinde de achterstand voor AZ.

Daarna zakte de wedstrijd wat in, maar de toeschouwers in het AFAS Stadion zagen nog vóór rust ook een vierde kopbal binnenvliegen. Vangelis Pavlidis doorbrak de De Wit-streak, maar tekende wel voor de 2-2 ruststand. De Griek sloeg vroeg in de tweede helft opnieuw toe, maar dan met zijn rechtervoet. Owen Wijndal zette de aanval op en Pavlidis gaf uiteindelijk het laatste zetje: 3-2.

De wedstrijd was echter nog lang niet gespeeld en PEC gaf zich absoluut nog niet gewonnen. Dean Huiberts zag een schot stranden, Thomas van den Belt zette AZ-doelman Peter Vindahl aan het werk en Daishawn Redan kreeg de bal vlak voor tijd niet goed mee in het strafschopgebied. AZ overtuigde allerminst na rust, maar kon de krappe voorsprong wel over de streep trekken.

De Alkmaarders komen voorlopig naast FC Twente op plek zeven, met de wedstrijden tegen CFR Cluj en Feyenoord in het verschiet. PEC blijft de nummer laatst met vier punten en ontvangt voor de interlandperiode alleen nog SC Cambuur.