Ibrahimovic spreekt streng Mbappé toe: 'Hij doet niet genoeg, ga op vuur lopen'

Ibrahimovic spreekt streng Mbappé toe: 'Hij doet niet genoeg, ga op vuur lopen'

31-10-2021 12:22
42

Kylian Mbappé is de gedoodverfde opvolger van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo als beste speler ter wereld, maar Zlatan Ibrahimovic ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. De Zweed is kritisch op de sterspeler van zijn oude club Paris Saint-Germain.

"Ik hou van Mbappé, maar hij doet niet genoeg. Hij is te comfortabel", begint Ibrahimovic in gesprek met Téléfoot. De veertigjarige spits van AC Milan voorziet Mbappé van bijzonder advies. "Hij moet op vuur lopen. En als hij op vuur loopt, zal hij nog beter worden."

Wedden

Meer odds

"Stel je voor hoe sterk hij kan worden als hij zichzelf pijn gaat doen", vervolgt Ibrahimovic over Mbappé. "Hij moet de smaak van bloed in zijn mond proeven. En belangrijk: hij moet zich omringen met mensen die zeggen dat hij niet goed genoeg is. Dán word je beter."

Mbappé scoorde dit seizoen vijf keer in elf wedstrijden voor PSG, dat onbedreigd aan de leiding gaat in de Ligue 1. Ibrahimovic is nog niet echt onder de indruk van het huidige sterrenensemble. "In mijn tijd (2012-2016, red.) waren we een team. Dit is geen team. Misschien later."