Feyenoord zit Ajax en PSV op de hielen: 'We staan er heel goed voor'

Feyenoord zit Ajax en PSV op de hielen: 'We staan er heel goed voor'

31-10-2021 15:40
118

Feyenoord-trainer Arne Slot genoot zondag van de ontlading na de winnende treffer van Cyriel Dessers in de stadsderby tegen Sparta. Door de goal van de Belg zit Feyenoord rivalen PSV en Ajax op de hielen.

"Een wedstrijd winnen is heel fijn, als dat in de laatste minuut gebeurt, is dat bijna het allermooiste dat je kan meemaken", zegt Slot tegen de NOS. "Dat zag je ook aan de reactie, niet alleen van de spelers op het veld, maar onze hele bank stoof er ook naartoe. Dat zegt denk ik veel over de mentaliteit van de groep. Onze wissels waren belangrijk vandaag, als dan de hele bank meejuicht, is dat ook iets dat je als trainer mooi vindt om te zien."

Slot was ook blij dat juist Dessers de winnende goal maakte. "Hij scoort meestal als invaller, omdat hij met Bryan Linssen voor hem een speler heeft staan die het ook hartstikke goed doet. Hij heeft één keer de kans gehad als basisspeler (tegen RKC Waalwijk, red.), toen was hij wat ongelukkig, maar ik heb toen al tegen hem gezegd: jij bent een doelpuntenmaker, maar je kan niet verwachten dat het elke week raak is. Er is geen spits ter wereld die elke week de ballen binnenschiet."

Door de goal van Dessers bedraagt de achterstand van Feyenoord op koploper Ajax nog vier punten. De Rotterdammers speelden bovendien een duel minder. "We staan er heel goed voor. Het was niet onze beste wedstrijd, maar het is ook niet eenvoudig om in elke uitwedstrijd tot je beste voetbal te komen. Je moet ook je mindere wedstrijden winnen, of in ieder geval niet verliezen. Gelukkig hebben wij hem gewonnen."

Koevermans
Slot werd ook gevraagd of het vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans nog van invloed was op de Feyenoord-selectie. "Ik vind het heel lastig om daar antwoord op te geven. Als ik zeg dat het niets met ons gedaan heeft, lijkt het alsof ik bagatelliseer wat er met Mark gebeurd is. Als ik zeg dat het ons heel erg heeft aangegrepen, dan begin je in excuses te denken. Wij vinden het allemaal verschrikkelijk wat er gebeurd is met Mark, maar het heeft geen directe invloed op ons presteren."