NEC droogt Groningen af en klimt naar zevende plek in Eredivisie

31-10-2021 16:21 Laatste update: 16:33
105

NEC heeft zondag in een leeg Goffertstadion drie punten gepakt ten koste van FC Groningen. Een Groningse blunder en goal van Elayis Tavsan maakten het verschil: 3-0. De promovendus uit Nijmegen klimt door de overwinning naar de zevende plek in de Eredivisie.

Groningen verraste vorige week met een zege op AZ en won midweeks ook van Helmond Sport in de KNVB Beker, maar de ploeg van trainer Danny Buijs kon de opwaartse lijn niet doorzetten in Nijmegen. NEC liet de bezoekers geen moment in de wedstrijd komen.

Het gebeurde allemaal in een treurige ambiance: de wedstrijd moest achter gesloten deuren worden afgewerkt, omdat twee weken geleden een tribunedeel van het Goffertstadion instortte na de derby tegen Vitesse. Een groep NEC-supporters liet zich daar echter niet door afschrikken en was hoorbaar aanwezig buiten de poorten.

NEC was beter dan Groningen en drukte het krachtsverschil op slag van rust uit in de score. Daarbij kreeg het wel hulp van de tegenstander. Mohamed El Hankouri had een simpele terugspeelbal naar keeper Peter Leeuwenburgh in gedachten, maar zag Ali Akman over het hoofd. De NEC-spits rondde vervolgens simpel af: 1-0.

Tekst gaat door onder video

El Hankouri kreeg na rust een uitgelezen kans om revanche te nemen, maar raakte de bal niet lekker. Enkele minuten later gooide NEC de wedstrijd in het slot. Groningen lette niet op bij een ingooi, Tavsan kreeg de bal voor zijn voeten en de NEC-aanvaller maakte zijn vierde goal in een week tijd. Diep in blessuretijd zorgde Jonathan Okita voor het slotakkoord: 3-0.