NEC verrast: 'Ik wist dat ik ook in de Eredivisie mijn goals mee kan pakken'

NEC verrast: 'Ik wist dat ik ook in de Eredivisie mijn goals mee kan pakken'

31-10-2021 17:37
14

NEC is dé verrassing van de Eredivisie-start en Elayis Tavsan heeft daar een groot aandeel in. De twintigjarige aanvaller maakte zondagmiddag tegen FC Groningen (3-0) zijn vierde goal in een week tijd.

Tavsan was vorige week trefzeker tegen FC Twente (1-2 zege) en scoorde twee keer in de midweekse bekerwedstrijd tegen Capelle. Zondag was het weer raak. "In het begin van het seizoen had ik nog een blessure, maar nu voel ik dat topfit ben en kan ik belangrijk zijn met goals en assists. Ik heb vertrouwen in mezelf en wist dat ik ook in de Eredivisie mijn goals mee kan pakken", aldus Tavsan bij Omroep Gelderland.

NEC speelde tegen Groningen in een leeg Goffertstadion, maar de supporters buiten het stadion lieten zich horen. "Het was alsof ze in het stadion waren", zegt Tavsan. "Ze maken altijd heel veel geluid. En we speelden ook prima. Zeker voor rust, dat was misschien wel onze beste helft van dit seizoen. Dominant aan de bal en mooie combinaties. Al met al een heerlijke overwinning. En we staan zevende. Dat had misschien niet iedereen verwacht van tevoren, maar de sfeer is heel goed en we doen het als team ook goed. Dat moeten we nu doortrekken."