Vinícius staat op bij Real Madrid: 'Overdreven, misschien kostte ik te veel'

Vinícius staat op bij Real Madrid: 'Overdreven, misschien kostte ik te veel'

31-10-2021 18:03
26

Vinícius Júnior is in de vorm van zijn leven: de 21-jarige Braziliaan besliste zaterdagavond de uitbeurt van Real Madrid bij Elche (1-2). Hij is blij dat hij zijn critici de mond kan snoeren.

Vinícius kreeg in zijn eerste drie seizoenen als speler van Real Madrid bakken met kritiek over zich heen. Scoren was dan ook een probleem: slechts zeven goals in 82 competitieduels. Dit seizoen staat de teller na elf wedstrijden al op zeven. "Het werd zwaar overdreven", reageert de jonge Braziliaan bij TNT Sports op zijn slechte reputatie in Madrid.

"De druk was te groot. Ik heb een jonge speler nog nooit met zoveel druk geconfronteerd zien worden. Ik weet niet waarom, maar misschien kostte ik te veel", aldus Vinícius, die in 2018 de duurste tiener ooit werd met een prijskaartje van 46 miljoen euro. "Maar de club en de trainers kenden mijn kwaliteiten. Met meer tijd en ervaring zou ook ik beter worden."

Vinícius was naar eigen zeggen 'altijd rustig'. "Het kon me nooit schelen wat anderen zeiden. Nu denk ik ook niet dat ik de beste speler ter wereld ben, omdat het goed gaat. Ik luister naar de mensen binnen de club, hun mening is het belangrijkst."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s