Perez kan zich niet vinden in lof: 'Vind het moeilijk om naar hem te kijken'

Perez kan zich niet vinden in lof: 'Vind het moeilijk om naar hem te kijken'

Gepubliceerd: zondag 31 oktober 2021 om 23:08zo 31-10-2021 om 23:08

Orkun Kökcü krijgt de laatste weken lof na zijn optredens bij Feyenoord, maar Kenneth Perez kan zich niet vinden in die kritieken. De analist zegt dat hij het moeilijk vindt om naar de Turkse middenvelder te kijken.

Kökcü werd in het verleden vaak bekritiseerd, maar krijgt de laatste weken steeds meer lof. Perez deelt bij Dit Was Het Weekend zijn mening over de spelmaker. "Feyenoord speelt met een voetballende nummer zes, in tegenstelling tot Ajax en PSV. Hij heeft daardoor minder rendement, maar ik vind het toch wel moeilijk om naar te kijken", stelt de Deen. "Hij doet heel druk en loopt vaak de passlijnen dicht. Hij komt de bal vaak veilig halen, dat kan Arnold (Bruggink, red.) nu ook nog doen als hij wil. De moeilijke ballen gaan vaak meteen verkeerd bij hem."

"Ik denk dat hij de intelligentie wel heeft, maar niet de handelingssnelheid", vervolgt Perez. "Hij ziet veel dingen en is volgens mij wel een slimme speler. Niet altijd, want hij loopt ook vaak in de weg. Dat gebeurt in zijn ijverigheid. Ik zag Aursnes invallen tegen Sparta en hij doet het simpeler. Hij speelt ballen vaak naar de goede kleur. Hij heeft de steekpass alleen niet, maar dat geldt ook voor Kökcü. Je zou denken van wel, omdat hij op 10 heeft gestaan."

Vervolgens richt Perez zijn pijlen weer volledig op Kökcü. "Het valt me nog steeds niet mee. Zijn rendement is ook zó laag. Ik hoorde mensen drie of vier weken geleden zeggen dat Kökcü geweldig bezig is, maar dat zag ik ook niet in deze wedstrijd. Ik denk dat Aursnes op deze plek heel waardevol kan zijn", stelt de oud-aanvaller, die moeite heeft met de uitspraak van Aursnes zijn naam. "Wat een kutnaam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws