VP's Elftal van de Week: hattrick voor NEC, één uitblinker op eenzame hoogte

VP's Elftal van de Week: hattrick voor NEC, één uitblinker op eenzame hoogte

01-11-2021 11:00 Laatste update: 11:57
12

NEC is na de 3-0 overwinning op FC Groningen hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De verrassende nummer zeven van de Eredivisie levert drie spelers. Ook PSV, Heracles Almelo, FC Utrecht, Go Ahead Eagles, AZ en Vitesse zijn van de partij.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Het was het weekend van de uitblinkende keepers: Maduka Okoye hield 91 minuten de nul tijdens Sparta - Feyenoord en Remko Pasveer redde Ajax tegen Heracles, maar de keeper van de Almeloërs staat in VP's Elftal van de Week. Blaswich keepte ijzersterk.

Giacomo Quagliata (Heracles Almelo)
Net als Blaswich speelde Quagliata zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het feit dat hij tegenover Ajax stond, leek bijzondere krachten in de Italiaanse linksback los te maken: Quagliata was werkelijk overal.

Jordan Teze (PSV)
Teze liet tegen FC Twente zien waarom trainer Roger Schmidt véél vaker voor hem moet kiezen. De 22-jarige jeugdexponent heeft meer in zijn mars dan Phillipp Mwene.

Cas Odenthal (NEC)
Samen met Iván Márquez vormt Odenthal een verrassende muur, achterin bij NEC. De 21-jarige verdediger liet tegen FC Groningen (3-0 overwinning) geen muisje door.

Souffian El Karouani (NEC)
De linksback van de nummer zeven van de Eredivisie had tegen FC Groningen een topdag. El Karouani leefde zich uit aan de linkerkant en had ook zijn verdedigende zaakjes op orde.

Edgar Barreto (NEC)
Oud, maar nog niet versleten: zo kan het controlerende blok op het middenveld van NEC getypeerd worden. Barreto voelt zich als een vis in het water naast Lasse Schöne.

Iñigo Cordoba (Go Ahead Eagles)
De sublieme comeback van Go Ahead Eagles was voor een aanzienlijk deel te danken aan Cordoba. Weer was de Spanjaard onvermoeibaar en weer had hij een groot aandeel in de drie punten.

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Op eenzame hoogte, dit Eredivisie-weekend: Ramselaar loodste FC Utrecht met een hattrick langs Willem II. Het roept de vraag op wat het plafond van de oud-PSV'er nu echt is.

Yorbe Vertessen (PSV)
De ruwe diamant van PSV nam zijn ploeg zaterdag bij de hand tegen FC Twente. Met twee goals was hij goud waard voor de Eindhovenaren, die nog veel plezier aan Vertessen kunnen beleven.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Eindelijk kon Pavlidis eens breeduit lachen in het shirt van AZ. De Griek heeft een moeizame start achter de rug in Alkmaar, maar betaalde het vertrouwen met twee goals tegen PEC Zwolle dubbel en dwars uit.

Loïs Openda (Vitesse)
Op de één-na-laatste dag van oktober stond Openda weer op bij Vitesse. De onbetwiste aanvalsleider van de Arnhemse ploeg wordt steeds belangrijker en staat nu op vijf competitiegoals.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie