'Ik heb het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt'

'Ik heb het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt'

02-11-2021 11:23
85

Patrick Kluivert is benieuwd of Ajax ook tegen de wereldtop zijn eigen spel kan laten zien. Borussia Dortmund zit volgens de gewezen aanvaller niet in de categorie van Europese grootmachten.

Sporting Clube de Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund werden door Ajax al verslagen. Kluivert vraagt zich in gesprek met Voetbal International echter af of de Amsterdammers het ook tegen de Europese top kunnen. "En dan heb ik het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt. Maar ploegen als Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain."

Vergelijkingen met het team dat in 1995 de Champions League won, gaan volgens Kluivert nog niet op. "Ze komen net als wij tegen elke topclub met de borst naar voren het veld op. Zoals dat hoort bij Ajax. Maar uiteindelijk moet je het bekronen met een internationale hoofdprijs. Ze moeten eerst die beker met de grote oren maar eens terugbrengen naar Amsterdam. Pas dan kunnen we beide ploegen écht gaan vergelijken."

Ajax kan woensdagavond een plekje bij de laatste zestien van de Champions League verdienen door ook uit bij Dortmund te winnen. In die ronde kan het een grote Europese tegenstander ontmoeten en mogen de Amsterdammers aan Kluivert gaan laten zien of ze ook tegen een dergelijke opponent uit de voeten kunnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie