Vitesse strikt Verstappen: 'In Nederland aan de slag, dat is mooi meegenomen'

Vitesse strikt Verstappen: 'In Nederland aan de slag, dat is mooi meegenomen'

02-11-2021 12:32 Laatste update: 12:34
22

Vitesse heeft een nieuwe doelman. Eric Verstappen (27) sluit na een proefperiode en door de langdurige blessure van Daan Reiziger aan als derde doelman in Arnhem.

Verstappen heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met een optie op een extra. De 1,96 meter lange doelman, geen familie van Formule 1-coureur Max, was clubloos na Duitse avonturen bij Eintracht Braunschweig, TeBe Berlin en Würzburger Kickers. In de Tweede Bundesliga speelde hij één wedstrijd als spits.

Verstappen, die ook onder contract stond bij PSV, De Graafschap en VVV-Venlo, sluit in Arnhem aan als derde keeper. Hij neemt de plek in van Reiziger, die zijn pols heeft gebroken en zeker tot de jaarwisseling uit de roulatie is. "Eric trainde al twee maanden met onze eerste selectie mee en heeft in deze periode een goede indruk achtergelaten", verklaart technisch directeur Johannes Spors op de clubsite.

Verstappen is blij met zijn Vitesse-contract. "Ik ben blij dat ik mij nu officieel Vitessenaar mag noemen, aangezien het mij uitstekend bevalt bij deze club. Ik sta elke dag met veel energie op het veld en werk zeer plezierig samen met mijn collega-keepers, de spelers en de staf. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ik na een aantal Duitse jaren weer in Nederland aan de slag ga."