'Dortmund zit in mijn hart, maar Ajax is mijn thuis: ik zal juichen voor Ajax'

'Dortmund zit in mijn hart, maar Ajax is mijn thuis: ik zal juichen voor Ajax'

02-11-2021 12:47
30

Steven Pienaar kijkt reikhalzend uit naar de tweede Champions League-kraker tussen Ajax en Borussia Dortmund. De huidige assistent-trainer van Ajax O18 speelde voor beide clubs en weet wat de Amsterdammers woensdagavond te wachten staat.

Pienaar genoot twee weken geleden met volle teugen van Ajax - Dortmund in de Johan Cruijff Arena. "Alles klopte gewoon die avond", zegt hij tegen Ajax TV. "Je merkte hoe belangrijk de supporters waren in de thuiswedstrijd." Lachend: "Ik heb zelf nog meegezongen: Zij krijgen voetballes."

De voormalige middenvelder uit Zuid-Afrika speelde tussen 2001 en 2006 voor Ajax en was daarna ook een geliefde speler bij Dortmund. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het publiek óók bij de Duitse club is. "Het wordt een hele lastige wedstrijd daar. Ze zijn uit op revanche. Ze zullen Ajax onder druk willen zetten."

"Ik zal juichen voor Ajax", benadrukt Pienaar. "Kijk, Dortmund zal altijd in mijn hart blijven, maar Ajax is mijn thuis. Ik heb hier als speler 5,5 mooie jaren gehad en heb nu de kans weer gekregen om mezelf weer te ontwikkelen als trainer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!