Vlaar: 'Je ziet dat hij geen echte verdediger is, hij moet op middenveld spelen'

Vlaar: 'Je ziet dat hij geen echte verdediger is, hij moet op middenveld spelen'

02-11-2021 21:04
30

Ron Vlaar is niet positief over de nieuwe rol van Marten de Roon bij Atalanta Bergamo. Trainer Gian Piero Gasperini stelt de Nederlander de laatste weken op als centrale verdediger, maar Vlaar vindt dat geen goede keuze.

Mede door Teun Koopmeiners speelt De Roon nu in de Atalanta-verdediging. Op die manier kunnen beide Nederlanders opgesteld worden. In de Studio van RTL 7 deelt Vlaar zijn mening over De Roon als stopper. "Je ziet eigenlijk aan alles dat hij geen echte verdediger is, zowel in balbezit als bij balverlies", begint hij. "Je verwacht van een centrale verdediger dat hij direct uitstapt, maar dat doet De Roon niet."

Wedden

Meer odds

"Je ziet gewoon dat hij niet de verdediger is die Atalanta wil zien", gaat een kritische Vlaar verder. Hij heeft een duidelijke tip voor trainer Gasperini. "De Roon moet gewoon op het middenveld."

Woensdagavond staat De Roon echter 'gewoon' centraal achterin tegen Manchester United bij Atalanta. Ook Teun Koopmeiners staat in de basis. Aan de andere kant zit Donny van de Beek - niet voor het eerst dit seizoen - op de bank.