Verbeek: 'ESPN is blij met mij, de club is akkoord en ik bepaal zelf wat ik doe'

Verbeek: 'ESPN is blij met mij, de club is akkoord en ik bepaal zelf wat ik doe'

03-11-2021 10:14
28

Gertjan Verbeek heeft geen boodschap aan de scheve gezichten die zijn analistenwerk voor ESPN soms oplevert. Dat laat hij weten aan Voetbal International. De trainer houdt zich niet in, ondanks het feit dat het met Almere City FC niet vanzelf gaat dit seizoen.

Almere won maandagavond met 1-2 bij Helmond Sport: het was de eerste zege van Verbeek en zijn ploeg in twee maanden. Maar ook in periodes dat het minder gaat, staat de 59-jarige trainer als ESPN-analist langs de lijn om te duiden wat er goed en fout gaat bij andere clubs.

"Zoals supporters commentaar hebben op mij, heb ik als analyticus vanuit mijn kennis en kunde commentaar op wedstrijden", reageert Verbeek tegenover VI. "Dat er mensen zijn die daar vraagtekens bij hebben, dat boeit mij echt niet."

Verbeek maakte bij zijn Almere-aanstelling de afspraak dat hij analist kon blijven. "ESPN is blij met mij, de club is akkoord en verder bepaal ik zelf wat ik doe en zolang mijn vrouw het goed vindt dat ik hele dagen van huis ben, is het prima. Dat is het enige wat voor mij relevant is, al die andere meningen niet."