Ophef om Feyenoord-uitspraken Maaskant: 'Ik zeg helemaal geen rare dingen'

Ophef om Feyenoord-uitspraken Maaskant: 'Ik zeg helemaal geen rare dingen'

03-11-2021 10:37
62

Robert Maaskant kijkt op van de ophef die zijn uitspraken over Feyenoord hebben losgemaakt. Van een 'open sollicitatie' om Mark Koevermans op te volgen als algemeen directeur, is totaal geen sprake.

Het balletje begon vorige week te rollen, nadat Feyenoord bevestigde dat Koevermars per 1 december opstapt. "Ik werd gevraagd door de NOS om iets over de situatie te zeggen", legt Maaskant uit in de podcast FC Mediacircus. "Helemaal aan het einde van het gesprek kwam de stelling: niemand wil directeur worden bij Feyenoord. Toen zei ik: onzin, Feyenoord is een mooie, grote club en er zijn veel mensen die daar directeur willen worden."

"Toen kwam de wedervraag: zou jij het willen? Ja, ik zou wel openstaan voor zulke functies in de sport. Niet alleen in het voetbal en helemaal niet specifiek gericht bij Feyenoord. Maar dan heb je dus een 'open sollicitatie' gedaan en gaat de wereld los."

Vervolgens schoof Maaskant zondag aan bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie, waar hij door Hans Kraay jr. werd gevraagd of hij gesolliciteerd had bij Feyenoord. De oud-trainer ontkende dat en voegde eraan toe dat de Rotterdamse club 'relatief makkelijk te besturen is'. Maaskant doelde daarbij expliciet op de grootte van de organisatie.

"Mensen die de organisatie van Feyenoord of een andere club kennen, weten dat het zo is", zegt hij. "Er werken namelijk niet zo ontzettend veel mensen bij Feyenoord. Het is een kleine organisatie, de selectie en zulke zaken daargelaten. Het is gewoon een MKB-bedrijf. Daarmee zeg ik helemaal geen rare dingen." Maaskant ligt naar eigen zeggen niet wakker van de ophef. "ik weet hoe de slangenkuil van de voetballerij werkt."