Spelersrapport: hoogste cijfer voor Antony, maar ook één onvoldoende bij Ajax

Spelersrapport: hoogste cijfer voor Antony, maar ook één onvoldoende bij Ajax

03-11-2021 23:00
120

Ajax slaagde er in de slotfase in om de tien man van Borussia Dortmund op de knieën te dwingen, waardoor het zeker is van overwintering in de Champions League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de ploeg van coach Erik ten Hag.

Remko Pasveer – 7: Al na acht minuten greep Pasveer ijzersterk in. De positie van de routinier wordt niet langer betwist en Andre Onana lijkt voorlopig de bank warm te kunnen houden.

Noussair Mazraoui – 7,5: Mazraoui vertolkte een ongelukkige en onhandige hoofdrol bij de penalty, maar speelde verder een dijk van een wedstrijd. De rechtsback was sterk aan de bal en droeg aanvallend zijn steentje bij.

Jurriën Timber – 7: Hij straalde op zijn jonge leeftijd weer opvallend veel rust uit en liet zich niet van de wijs brengen door jagende Dortmund-spelers. De volgende stap moet zijn dat Timber zich verbaal nadrukkelijker laat gelden.

Lisandro Martínez – 5,5: De Argentijn beleefde niet zijn beste momenten in Ajax-shirt. De Amsterdamse fans zullen een paar keer het hart in de keel hebben gehad door zijn slippertjes.

Daley Blind – 6,5: Blind maakte zich paar keer boos omdat hij de bal niet op tijd kreeg. De routinier hield zich weer prima staande, maar kon niet echt zijn stempel drukken.

Edson Álvarez – 5: El Machín had zijn handen vol aan de zwerm Dortmund-spelers die op hem afkwamen en liet zich een paar keer aftroeven in de duels. Na zijn gele kaart was de wissel in de rust goed te verklaren.

Steven Berghuis – 6: Hij heeft zich de plek van nummer tien toegeëigend, maar kwam aanvankelijk weinig in het stuk voor. In de tweede helft probeerde Berghuis een opening te vinden, maar een hoofdrol bleef dit keer uit.

Ryan Gravenberch – 6: Gravenberch was met name in de eerste helft bijzonder slordig en leed veel balverlies. Na de pauze opereerde hij voor de defensie, waar hij meer tijd had en het iets beter ging.

Antony – 9: De Braziliaan 'dwong' Mats Hummels tot een forse tackle die rood opleverde. Tegen tien Duitsers kwam het meeste gevaar van Ajax over rechts. Met drie assists vertolkte Antony weer een absolute hoofdrol.

Sébastien Haller – 6,5: Het was geen gemakkelijke avond voor Haller, die nauwelijks werd bediend door zijn ploeggenoten. Op momenten dat hij de bal wel kreeg leek hij niet heel balvast, maar de spits liet toch weer zien waarom Ten Hag hem laat staan. Nu al zeven goals in de Champions League.

Dusan Tadic – 6,5: De Servische aanvoerder zat eigenlijk helemaal niet lekker in de wedstrijd. Zelfs met een overtal was hij vaak onzichtbaar. Tot minuut 72, toen hij zijn edele delen in de strijd gooide om gelijk te maken.

Invallers
Davy Klaassen – 7,5: Klaassen wist beter raad met de beperkte ruimtes dan Gravenberch en Berghuis. De aanvallende middenvelder positioneerde zich slim en was belangrijk door het juist simpel te houden. Hij pikte ook nog zijn goaltje mee.

Mohammed Kudus – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Erik ten Hag – 8: De keuze is reuze voor Ten Hag, maar de opstelling van Ajax kon al ver voor het duel worden ingevuld. De trainer zag zijn ideale basiself voor rust echter bepaald niet sprankelen. Mede door zijn sterke wissels, Davy Klaassen en Mohammed Kudus vielen ijzersterk in, wist Ajax de zege toch nog naar zich toe te trekken.