Marokkaanse bondscoach laat Ziyech en Mazraoui toch weer links liggen

Marokkaanse bondscoach laat Ziyech en Mazraoui toch weer links liggen

04-11-2021 13:10
59

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui maakten deze week indruk in de Champions League, maar ze zijn opnieuw niet opgenomen in de Marokkaanse selectie. De spelmaker van Chelsea en de rechtsback van Ajax liggen in de clinch met bondscoach Vahid Halilhodzic.

De keuzeheer maakte eerder op niet mis te verstane wijze kenbaar dat het duo niet meer welkom is. Een 'gebrek aan discipline' zou daar de reden van zijn. Vorige maand meldden Afrikaanse media echter dat de spelers van Marokko een verzoeningsgesprek willen tussen Halilhodzic en de verbannen Ziyech en Mazraoui, maar tot dusver is hij dus niet te vermurwen. Khalid Sinhou voorspelde in De Telegraaf dat zijn starre houding hem weleens de kop kan kosten.

Wedden

Meer odds

Ziyech was dinsdag nog de matchwinner voor Chelsea in het Champions League-duel met Malmö FF (0-1). Ook Mazraoui kan terugkijken op een succesvol optreden in de Champions League. De rechtsback won met Ajax met 1-3 bij Borussia Dortmund, waardoor de Amsterdammers zich plaatsten voor de achtste finale.

Blikvangers in de selectie van Marokko zijn Achraf Hakimi en Sofyan Amrabat. De Leeuwen van de Atlas nemen het in de WK-kwalificatie op tegen Soedan (12 november) en Guinee (16 november).