De Haan duidelijk: 'Dan is het maar beter dat Sneijder stopt met trainerscursus'

De Haan duidelijk: 'Dan is het maar beter dat Sneijder stopt met trainerscursus'

04-11-2021 15:16
92

Foppe de Haan adviseert Wesley Sneijder om zaakwaarnemer te worden, als hij in het voetbal actief wil blijven. De recordinternational van Oranje maakte woensdag bekend dat hij is gestopt met de trainerscursus.

In de studio bij RTL 7 vertelde Sneijder dat hij stopt met de trainerscursus. De oud-middenvelder ziet zichzelf meer als manager dan als veldtrainer, waardoor hij hoopte op een specifieke aanpak van de KNVB. Dat paste echter 'niet in het beeld' van de voetbalbond, waarna Sneijder de handdoek in de ring besloot te gooien.

De Haan, die de trainerscursus ook doorliep en later aan de slag ging bij onder meer sc Heerenveen, is niet verrast door dat nieuws. "Ik ken Wesley niet heel goed, Maar hij lijkt me geen jongen die achter een computer gaat zitten om theoretische opdrachten uit te voeren", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "En als je dat gevoel niet hebt, is het ook maar beter dat je een punt zet achter de opleiding. Dan strand je uiteindelijk namelijk toch als trainer."

"De tijd staat nooit stil in topsport. Je moet je blijven ontwikkelen, je moet blijven lezen, blijven leren. Dat vinden veel jongens moeilijk en waarschijnlijk is Sneijder er daar één van", gaat de gepensioneerde De Haan verder. Vervolgens geeft hij Sneijder een duidelijk advies. "Als Sneijder toch in het voetbal wil blijven, kan hij misschien beter zaakwaarnemer of technisch manager worden. Heeft hij geen papiertje nodig."