Schmidt legt PSV-opstelling uit: 'Hij had tegen Twente al fysieke problemen'

Schmidt legt PSV-opstelling uit: 'Hij had tegen Twente al fysieke problemen'

04-11-2021 18:44
67

Roger Schmidt toverde met Erick Gutiérrez een opvallende naam uit de hoge hoed voor de wedstrijd tegen AS Monaco. De Mexicaan, die dit seizoen nog geen negentig minuten in de benen heeft, vervangt de niet volledig fitte Marco van Ginkel.

"Hij had zaterdag tegen FC Twente al wat fysieke problemen", zo vertelt Schmidt voor de wedstrijd in het Stade Louis II over de fysieke problemen van Van Ginkel. "Het voelde wat stijf aan in de spieren. Hij is niet volledig fit. Daarom hebben we besloten dat hij niet kan spelen vanaf het eerste fluitsignaal, maar misschien kan hij op een later moment in de wedstrijd invloed uitoefenen."

Een speciale rol is er ook weggelegd voor Phillipp Mwene, die op het middenveld start. "Het is voor ons een optie om hem op deze positie in te zetten. Mwene is een aanvallende vleugelverdediger, die ook wat hoger op het veld kan spelen. Hij is erg betrouwbaar bij het drukzetten. Monaco heeft aan de linkerkant hele goede spelers. Het geeft ons de juiste balans, dus dat is de reden", zo vertelt Schmidt over de rol van Mwene.

Monaco en PSV beginnen om 18.45 uur aan de wedstrijd in het vorstendom.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie