Rode kaart Hummels 'bespottelijk': 'Hij pakt expres geel, zou ik niet doen'

Rode kaart Hummels 'bespottelijk': 'Hij pakt expres geel, zou ik niet doen'

04-11-2021 19:52
46

Wim Kieft begrijpt helemaal niets van de rode kaart die Mats Hummels woensdagavond kreeg tegen Ajax. René van der Gijp gooit het juist over een andere boeg en vraagt zich af waarom de Borussia Dortmund-verdediger expres een gele kaart wilde pakken.

Kieft is blij met het resultaat, waardoor Ajax al zeker is van de knock-outfase van de Champions League. Al begrijpt hij weinig van de beslissing van Michael Oliver en de VAR om Hummels van het veld te sturen. "Er waren wat dubieuze momenten, het was natuurlijk nooit een rode kaart. Bespottelijk gewoon", aldus Kieft aan tafel bij Veronica. "De scheids kan er een keer naast zitten, maar de VAR die dit beoordeelt..."

Van der Gijp haakt vervolgens in en begrijpt niet veel van de actie van Hummels. "Maar is het niet dom Wim? Om als Hummels expres geel te pakken? Dat vind ik dom. Dit was een overtreding... Je hebt van die types, die even aan zo'n Antony willen laten weten: luister, dit is niet verleden week. Dit wordt een andere wedstrijd. Hij pakt express geel. Dat zou ik al niet doen."

Kieft had anders verwacht van de Dortmund-verdediger. "Waar je misschien gelijk in hebt, is dat je het van zo'n speler niet verwacht. Hummels is toch een mooie voetballer? Het is een signaal afgeven. De weerstand was heel anders, daarom speelde Ajax in de eerste helft ook niet zo goed als in de thuiswedstrijd. Tegen tien man hebben ze zich goed hersteld."