Letsch onverbiddelijk voor laatkomer Openda: Geen moeilijke beslissing

Letsch onverbiddelijk voor laatkomer Openda: "Geen moeilijke beslissing"

04-11-2021 20:55 Laatste update: 20:57
35

Loïs Openda moet de belangrijke Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Vitesse in eerste instantie vanaf de bank bekijken. De Belg kwam te laat bij de bespreking en is gepasseerd door trainer Thomas Letsch.

Dat heeft de Duitser voorafgaand aan de wedstrijd bevestigd tegenover ESPN. "It's pretty easy, hij kwam te laat bij een bespreking. Daarom heb ik besloten om hem op de bank te zetten. Of hij heel laat was? Hij was laat. En laat is laat...", aldus Letsch.

De trainer heeft geen moment overwogen om het door de vingers te zien, omdat Vitesse zo'n belangrijke wedstrijd speelt. "Je zegt het zelf al: het is een belangrijke wedstrijd en dan zijn er regels die je moet naleven. Het was geen moeilijke beslissing voor mij. En ik ben er zeker van dat hij goed zal reageren als hij het veld op komt", aldus Letsch. "Of het nou Openda of een andere speler is: de regels gelden voor iedereen."

Vitesse speelt met Thomas Buitink, Nikolai Baden Frederiksen en Yann Gboho als meest vooruitgeschoven pionnen. De Arnhemmers verdedigen vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd een voorsprong van twee punten op de Premier League-grootmacht.