'Gelukkig niet zo erg als Berghuis, maar kreeg te maken met negatieve reacties'

'Gelukkig niet zo erg als Berghuis, maar kreeg te maken met negatieve reacties'

05-11-2021 08:00
23

Robin Pröpper staat vrijdagavond voor het eerst met FC Twente tegenover zijn oude club Heracles Almelo. De verdediger kreeg na zijn overstap naar de aartsrivaal de nodige negatieve reacties over zich heen, maar bij Heracles hoopt men dat de supporters Pröpper met rust laten tijdens de derby.

Steven Berghuis maakte afgelopen transferperiode de stap van Feyenoord naar Ajax en kreeg een flinke lading kritiek over zich heen. Dat gebeurde Pröpper ook, maar in mindere mate. "Gelukkig was het bij mij niet zo erg als bij Berghuis, maar ik heb ook zeker te maken gehad met negatieve reacties", aldus de verdediger.

Wedden

Meer odds

Bij Heracles hoopt men dat de supporters zich gedragen, wanneer er vanavond afgetrapt wordt in De Grolsch Veste. "Bij Heracles behandelen we iedereen met respect en ik hoop dat onze supporters daarin meegaan en op een normale manier omgaan met Robin", geeft Rob Toussaint, voorzitter van de club uit Almelo, aan.

Trainer Frank Wormuth ziet er ook een voordeel in dat zijn ploeg vanavond tegenover Pröpper staat. "Het is zijn leven en zijn beslissing. Hij heeft veel goede wedstrijden gespeeld voor Heracles, zich altijd geweldig ingezet voor de club en zijn contract liep af. Dan is het zijn goed recht om voor FC Twente te kiezen. Ik weet ook dat fans er andere dingen inzien en dat die hun eigen emoties hebben. En voor nu heeft de overgang van Robin naar Twente ook zijn voordelen, want we kennen Robin heel goed en weten hoe we hem moeten bespelen."