'Ik sluit niet uit dat Antony voor een recordbedrag vertrekt bij Ajax'

'Ik sluit niet uit dat Antony voor een recordbedrag vertrekt bij Ajax'

05-11-2021 11:12
91

Oud-Heracles-spits Everton sluit niet uit dat zijn landgenoot Antony voor een recordbedrag zal vertrekken bij Ajax. Volgens Everton wordt er in zijn geboorteland ook veel gepraat over de aanvaller van de Amsterdammers.

Antony maakt dit seizoen indruk bij Ajax. Mede daardoor mocht hij in de vorige interlandperiode zijn debuut maken voor het Braziliaanse elftal. Voor de komende interlands zit Antony opnieuw bij de Seleçao. "Antony is uitgegroeid tot een topspeler en ik ben ervan overtuigd dat hij Brazilië gaat helpen op het WK", vertelt Everton tegenover het Algemeen Dagblad. "In Brazilië wordt veel over hem gesproken. Ik hoop dat hij zich zo doorontwikkelt."

Met een transfersom van 85 miljoen euro is Matthijs de Ligt momenteel de speler die Ajax voor het hoogste bedrag ooit verkocht heeft (daar kan de transfersom van Frenkie de Jong met bonussen nog overheen gaan). Everton denkt dat Ajax een soortgelijk bedrag kan overhouden aan Antony. "Ik vind het lastig te voorspellen, maar ik sluit een recordbedrag niet uit. Dan moet hij zich wel zo doorontwikkelen. Daar hoop ik echt op. Antony doet me in veel opzichten aan Arjen Robben denken. En voor aanvallers wordt meer betaald."

Ruim een jaar geleden pikte Ajax Antony voor iets minder dan zestien miljoen euro op bij São Paulo FC. Al snel groeide de linkspoot uit tot een vaste kracht in het elftal van Erik ten Hag.