Duitse voetbalbond deelt megaschorsing uit aan spugende middenvelder (30)

Duitse voetbalbond deelt megaschorsing uit aan spugende middenvelder (30)

05-11-2021 11:33
48

Het seizoen van Erzgebirge Aue-middenvelder Clemens Fandrich zit er al op vanwege een flinke schorsing. De DFB heeft Fandrich gestraft voor het bespugen van een assistent-scheidsrechter.

Twee weken geleden stonden Erzgebirge Aue en FC Ingosltadt in de Tweede Bundesliga tegenover elkaar. In de 89ste minuut misdroeg Fandrich zich, door in het oog van assistent-scheidsrechter Roman Potemkin te spugen (zie beelden hieronder). Fandrich ontkent dit, maar de tuchtcommissie heeft alsnog besloten om hem te schorsen.

Tekst gaat verder onder de video

Dat betekent dat het seizoen van Fandrich er al op zit. In juni is hij pas weer speelgerechtigd en dan is de zomerstop aangebroken. De DFB stelt dat het Fandrich nog een stuk zwaarder had kunnen straffen. 'Op dit soort acties tegen een scheidsrechter of zijn assistenten staat een straf van zes maanden tot twee jaar.' Omdat Fandrich niet eerder in opspraak kwam, heeft de Duitse bond het gelaten bij een straf van zeven maanden.

Erzgebirgue Aue is het niet eens met de straf en gaat in beroep. Volgens bestuurslid en advocaat Kay Werner zijn er namelijk fouten gemaakt in de zaak.