RTV Rijnmond: Feyenoord trekt stekker uit plannen voor nieuwe stadion

RTV Rijnmond: Feyenoord trekt stekker uit plannen voor nieuwe stadion

06-11-2021 13:08 Laatste update: 14:18
219

Feyenoord zet een streep door de komst van een nieuw stadion. Dat meldt RTV Rijnmond. De Rotterdamse club werd door bouwconcern BAM geïnformeerd over een fors gestegen bouwprijs, waardoor Feyenoord het niet verantwoord vindt om door te gaan met het project.

Feyenoord wilde maximaal 441 miljoen euro uitgeven aan de bouw van de nieuwe Kuip, maar Rijnmond meldde vorige maand al dat de kosten minimaal 500 miljoen zouden bedragen. De Nederlandse topclub probeerde lang om een gegarandeerde bouwsom af te spreken met BAM, maar dat is door onder meer de alsmaar stijgende staalprijzen niet mogelijk. Bovendien is er sprake van een koerswijziging bij BAM, dat zich wil terugtrekken uit projecten die als te risicovol worden gezien.

De bedragen en voorwaarden waar tot dusver over gesproken werd zijn dan ook behoorlijk gewijzigd, schrijft de regionale omroep zaterdag. Feyenoord vindt het daarom totaal niet realistich om nog door te gaan met de komst van een nieuw stadion. Dat nu de stekker uit Feyenoord City wordt getrokken heeft wel behoorlijke gevolgen. Stadion Feijenoord zal failliet gaan en het afketsen van de plannen kost de club ook zeker 2,8 miljoen.

Betrokkenen omschrijven de fase die nu komt als 'scherven oprapen en doorgaan'. Feyenoord zal bekijken hoe het de schulden en het eigenaarschap van Stadion Feijenoord kan overnemen. Pas daarna zullen de mogelijkheden onderzocht worden, zoals een renovatie van De Kuip. Vermoedelijk valt op korte termijn geen beslissing.