Excelsior neemt tweede plaats in dankzij vierklapper van kanon Dallinga

06-11-2021 18:39
15

Excelsior staat weer tweede na een overtuigende 2-5 overwinning op Telstar. Spits Thijs Dallinga is daar verantwoordelijk voor: hij maakte vier van de vijf treffers.

Het was meer Telstar - Dallinga dan Telstar - Excelsior. De spits maakte in Velsen-Zuid zowel zijn veertiende, vijftiende en zestiende Keuken Kampioen Divisie-goal. Daardoor is hij FC Volendam-spits Robert Mühren voorbij op de topscorersranglijst.

Cas Dijkstra opende namens Telstar de score, maar daarna maakte Dallinga een loepzuivere hattrick. Hij scoorde in minuut zeventien, drieëndertig (penalty) en zesendertig. Na rust scoorde Dallinga opnieuw en was de wedstrijd wel gespeeld. Julian Baas maakte er nog 1-5 van voor Excelsior. De treffer van Rein Smit (Telstar) was er een voor de statistieken.

Excelsior gaat dit seizoen als de bliksem en staat tweede in de Keuken Kampioen Divisie. Telstar doet het met een zestiende plaats minder goed.