'Schmidt haalt twee nieuwelingen bij PSV-selectie voor Fortuna Sittard-uit'

'Schmidt haalt twee nieuwelingen bij PSV-selectie voor Fortuna Sittard-uit'

06-11-2021 21:01
37

Roger Schmidt heeft door de vele blessuregevallen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een beroep gedaan op twee jeugdexponenten. Johan Bakayoko en Ismael Saibari namen deel aan de afsluitende training. Ook Mario Götze stond na ziekte weer op het trainingsveld.

Naast Götze verwacht Schmidt dat Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius het duel met Fortuna 'gewoon' gaan halen. De Belg kampte met ribklachten, maar deed volledig mee aan de laatste training. Bij Vinícius is sprake van overbelasting. "Ineens speelt hij veel wedstrijden achter elkaar, wat hij een tijdje niet gewend is geweest", is de uitleg van de PSV-trainer, die meldt dat Götze niet aan de aftrap zal verschijnen in Sittard. "Hij kan weer bij de selectie zitten en is misschien een optie voor de reservebank."

Wedden

Meer odds

Door de schaarste in de voorhoede - Noni Madueke en Cody Gakpo zijn er in elk geval niet bij zondag - hevelt Schmidt Bakayoko en Saibari over uit Jong PSV, weet het Eindhovens Dagblad. "We hebben meerdere blessures in onze selectie en proberen dan ook jonge spelers bij het team te betrekken die dat verdiend hebben." Schmidt kan nog geen prognose geven wanneer Gakpo weer terug wordt verwacht op het veld, al vermoedt de Duitse oefenmeester dat het 'nog enkele weken duurt'.

Fortuna Sittard en PSV trappen zondagmiddag om 14:30 af. Als de Eindhovenaren winnen, zijn ze in elk geval tot 21:45 koploper van de Eredivisie. Ajax ontvangt zondagavond pas Go Ahead Eagles. Die wedstrijd begint om 20:00.