Reus kritisch op Dortmund-trainer Rose: 'Dit kunnen we helemaal niet aan'

Reus kritisch op Dortmund-trainer Rose: 'Dit kunnen we helemaal niet aan'

06-11-2021 22:17 Laatste update: 22:58
24

Na de Champions League-nederlaag tegen Ajax, verloor Borussia Dortmund zaterdagavond ook van titelconcurrent RB Leipzig. De druiven zijn zuur bij Marco Reus, die zijn twijfels heeft over het gehanteerde wedstrijdplan. 

BVB speelt sinds de oorwassing tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena (4-0) in een 3-5-2-formatie. Zo ook tegen Leipzig, met Thomas Meunier en Thorgan Hazard op de flanken. Reus uit na afloop van de wedstrijd bij Sky zijn ongenoegen over de speelwijze. "De eerste helft kan je meteen vergeten. In de tweede helft schakelen we over naar een viermansverdediging en dat past veel beter bij ons", geeft de Duitser goudeerlijk toe.

Reus spreekt van een 'actievere speelstijl', als Dortmund met een viermansdefensie aantreedt. "Bij een vijfmansdefensie hebben we in het centrum een mannetje minder om druk te zetten. Nu kunnen we het helemaal niet aan. Dat moet je gewoon heel eerlijk toegeven", legt hij de vinger op de zere plek. 

Dortmund-trainer Marco Rose kan zich niet vinden in de uitspraken van zijn aanvoerder. "Het ligt niet aan het systeem. We hebben dit jaar ook punten gepakt met drie man achterin. De discussie daarover vind ik dus overbodig", zegt hij gefrustreerd tegenover hetzelfde Sky.