Real Madrid wint van Rayo en neemt koppositie La Liga over van Real Sociedad

Real Madrid wint van Rayo en neemt koppositie La Liga over van Real Sociedad

06-11-2021 22:55 Laatste update: 07-11-2021 00:09
12

Real Madrid heeft zaterdagavond geen misstap begaan en won met 2-1 van Rayo Vallecano. Vanzelf ging het niet, al heeft De Koninklijke door de zege de koppositie in La Liga in handen. 

Na krap een kwartier nam de thuisploeg via Toni Kroos de leiding. Na goed doorzetten van Marco Asensio kwam de bal bij de Duitser, die niet nadacht en de bal vol in de verre bovenhoek joeg. Vervolgens bleef het een tijdje stil in Estadio Santiago Bernabéu, maar Karim Benzema liet het thuispubliek vlak voor rust opnieuw juichen. Een piekfijne voorzet van Vinícius Júnior kwam uit bij de Fransman, die voor een leeg doel de bal alleen nog binnen hoefde te lopen.

Na rust haalde Real Madrid het gebruikelijke niveau niet en leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. 'Good old' Radamel Falcao - onlangs nog FC Barcelona-beul en medeverantwoordelijk voor het ontslag van Ronald Koeman - bracht de spanning een kwartier voor terug terug, maar Rayo kwam niet meer in aanmerking voor de gelijkmaker. 

Real Madrid komt door de overwinning op 27 punten in La Liga, waardoor de ploeg van Carlo Ancelotti los aan kop staat. Sevilla kan, als het de stadsderby tegen Real Betis wint, op gelijke hoogte komen met De Koninklijke. Real Sociedad staat vooralsnog tweede, met 25 punten.