'Unieke Dallinga kan minimaal de subtop van de Eredivisie aan'

'Unieke Dallinga kan minimaal de subtop van de Eredivisie aan'

07-11-2021 08:43
49

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen prijst zich bijzonder gelukkig met Thijs Dallinga. Het doelpuntenkanon stond met vier treffers aan de basis van de 2-5 zege bij Telstar in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik heb van hem genoten, maar eigenlijk van het hele team. Thijs is on fire, hij is niet te houden. Ik denk dat hij ons met zijn kwaliteiten nog ver kan brengen dit seizoen. Thijs is heel allround, sterk en heeft veel zelfvertrouwen. Hij is een winnaar en scoort structureel. Met hem kunnen we veel tegenstanders pijn doen", vertelt Dijkhuizen voor de camera van ESPN

"Een type spits als Thijs zie je niet zo veel meer. Hij is een targetman, is snel en heeft ook diepte in zijn spel. Wat dat betreft heeft hij alles. Dat maakt hem redelijk uniek", vervolgt Dijkhuizen, die dan ook niet weet hoe lang Dallinga te behouden is voor Excelsior. "Als ik zie wat hij nu voor ontwikkeling doormaakt en ik weet hoe eager hij is om beter te worden, dan denk ik dat hij minimaal de subtop Eredivisie aankan."

Dallinga heeft bij Excelsior een contract tot de zomer van 2023. Hij scoorde dit seizoen al zestien keer in veertien competitieduels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie