Vink en Jansen zien 'Timber-achtig' talent bij Twente: 'Zitten er allebei kort op'

Vink en Jansen zien 'Timber-achtig' talent bij Twente: 'Zitten er allebei kort op'

07-11-2021 12:45
65

Marciano Vink en Ron Jans zien dat Mees Hilgers 'iets Timber-achtigs' heeft. De stopper van FC Twente kan rekenen op lof van zowel Vink als Jans.

Bij Goedemorgen Eredivisie begint Jans over Hilgers. De trainer heeft de verdediger onder zijn hoede bij Twente. "Hij is net als Jurriën Timber", begint Jans. "Hij maakt niet van die wilde, domme en overbodige overtredingen. Ze zitten er allebei wel kort en dat doen ze heel goed. Timber is overigens wel een stapje verder."

Vink kan zich vinden in de woorden van Jans. "Grappig dat je dit nu zegt, want dat wilde ik ook net vertellen. Hilgers had in de eerste helft (tegen Heracles Almelo, red.) aan de zijkant een Timber-achtige actie, waarbij hij de bal achter zijn standbeen aannam. Hij heeft iets Timber-achtigs. Hij kan inschatten waar een situatie gevaarlijk gaat worden, zonder dat hij een tackle moet maken of vol het duel in hoeft te gaan."

De twintigjarige Hilgers heeft zich dit seizoen in het elftal van Jans geknokt. De laatste weken vormt hij samen met Robin Pröpper het hart van de Twentse verdediging.