'Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoeding: arbitragezaak van de baan'

'Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoeding: arbitragezaak van de baan'

07-11-2021 13:23 Laatste update: 14:22
2

Ajax en de familie Nouri zijn na meer dan vier jaar akkoord over een schadevergoedingsregeling, meldt de NOS. Er zal daardoor geen arbitragezaak meer plaatsvinden.

Het trieste verhaal rondom Nouri is bekend: hij zakte op 8 juli 2017 in elkaar, toen Ajax een oefenwedstrijd speelde tegen Werder Bremen. Een klein jaar na dato erkende Ajax-directeur Edwin van der Sar dat er fouten zijn gemaakt met de behandeling van Nouri op het veld. Daardoor liep de inmiddels 24-jarige Amsterdammer blijvende hersenschade op.

Ajax en de familie Nouri onderhandelden daarna lange tijd over een schadevergoeding, maar kwamen er niet uit. Een arbitragezaak moest een einde maken aan de zaak. In januari van dit jaar spande de familie die aan, in oktober zou de zaak dienen.

Uiteindelijk zijn Ajax en de familie er alsnog zelf uitgekomen. De NOS weet dat de overeenstemming betrekking heeft tot de verzorging van Abdelhak, het verloren verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld. Het precieze bedrag dat Ajax aan de familie Nouri zal betalen, is niet bekend.

De neurologische toestand van Nouri is nog altijd hetzelfde. Hij wordt thuis verzorgd door zijn familieleden, waardoor hij het relatief goed maakt. De verzorging is echter nog steeds elk moment van de dag nodig. Nouri is ook in staat om emoties te laten zien: hij kan bijvoorbeeld lachen, huilen en communiceren via gezichtsuitdrukkingen. Nouri is 'rustig, maar ook alert', stelt de NOS.

Het is niet mogelijk om te reageren onder dit artikel. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.