Irritatie bij Ajax: 'Elf man staat je op te wachten als je bij de zestien komt'

Irritatie bij Ajax: 'Elf man staat je op te wachten als je bij de zestien komt'

07-11-2021 22:15
240

Davy Klaassen baalt dat hij met Ajax niet heeft weten te winnen van Go Ahead Eagles. Voetballen lukte wel, maar Go Ahead stond met elf man achterin en dat maakte het volgens Klaassen lastig.

Ajax stuitte steeds op de muur van Go Ahead, dat niet naar Amsterdam gekomen was om te voetballen. "Het er onderuit spelen is niet lastig, maar elf man staat je op te wachten als je bij de zestien komt", zegt Klaassen bij ESPN. "Je moet achter die verdediging komen. Die afstemming moet goed zijn, die was nu niet goed genoeg. Ik had wel het gevoel dat we kansen zouden krijgen, maar er zat ook een beetje pech bij. Schoten die telkens geblokt werden of via-via, dat zat niet mee. Maar daar moet het niet afhankelijk van zijn."

Klaassen noemt de remise 'onnodig'. "Als je hier 0-0 speelt tegen Go Ahead speelt, met alle respect, dan ben je niet blij. Of ik blij ben dat ik nu naar Oranje mag? Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Met het Nederlands elftal hebben we ook mooie dingen om voor te spelen, er komt een belangrijke week aan."