Dortmund is nog altijd bezig met Ajax-thuis en gaat naar UEFA: 'Gaan we bewijzen'

Dortmund is nog altijd bezig met Ajax-thuis en gaat naar UEFA: 'Gaan we bewijzen'

08-11-2021 14:36 Laatste update: 21:14
114

Borussia Dortmund is het nog altijd niet eens met de rode kaart die Mats Hummels kreeg in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-3). De Duitsers proberen hem speelgerechtigd te krijgen voor de volgende Champions League-wedstrijd, tegen Sporting Portugal.

Als het aan de UEFA ligt, kan Hummels in dat duel niet meedoen. Zijn rode kaart tegen Ajax voor een overtreding op Antony leverde hem een schorsing op en in de meeste gevallen houdt de Europese voetbalbond die in stand. Dortmund hoopt echter dat het daar verandering in kan brengen.

Michael Zorc, de sportief directeur van BVB, heeft tegenover Kicker aangegeven dat hij niet bij de pakken neer gaat zitten. "We gaan een duidelijke verklaring afleggen bij de bond en daarin zullen we laten zien dat de tv-beelden bewijzen dat dit geen rode kaart was. We zijn van mening dat we al genoeg gestraft zijn door zijn heenzending."

De wedstrijd tegen Sporting in Portugal is waarschijnlijk cruciaal voor Dortmund. Door de twee BVB-nederlagen tegen Ajax en de zes punten die de Portugezen pakten tegen Besiktas, staan de teams nu gelijk in punten.