Witte rook uit Newcastle: Howe moet steenrijke Magpies omhoog gaan leiden

Witte rook uit Newcastle: Howe moet steenrijke Magpies omhoog gaan leiden

08-11-2021 16:14 Laatste update: 16:18
19

Eddie Howe is de nieuwe trainer van Newcastle United. The Magpies hebben maandag bekendgemaakt dat de Engelsman voor tweeënhalf jaar is aangesteld op St. James' Park.

Afgelopen zomer kwam een lang dienstverband voor Howe bij Bournemouth tot een einde en nu heeft de 43-jarige oefenmeester dus een nieuwe baan gevonden. Zijn prestaties met The Cherries spreken voor zich: binnen een paar jaar hielp hij de club van de Engelse League Two omhoog naar de Premier League, waarin ze zich vier keer op rij handhaafden. Na de degradatie in 2020 stopte Howe.

Wedden

Meer odds

Op de clubsite spreekt de talentvolle manager van 'een enorme eer'. "Dit is een mooie en trotse dag voor mij en mijn familie. Het is een schitterende kans, maar er is ook nog veel werk te verzetten en ik kijk uit naar de sessies op het trainingscomplex met de spelers. Ik wil de eigenaars van de club bedanken voor deze kans en de fans bedank ik voor het geweldige welkom dat ik al heb gekregen."

Amanda Staveley, mede-eigenaar van de door een Saoedisch bedrijf overgenomen Magpies, zegt dat de club meteen wist dat ze met Howe verder wilden. "Hij is een gepassioneerde en dynamische trainer die duidelijke plannen heeft om dit team vooruit te helpen. Hij past geweldig bij ons ambitieuze project en we zien uit naar de onderlinge samenwerking."